Somerniemen Musiikkiteatterin Perintö on koskettava parituntinen syväsukellus menneisiin vuosikymmeniin, Hectorin rakastettuihin hitteihin ja useamman sukupolven sielunmaisemaan.

Jos käyt katsomassa vain yhden kesäteatteriesityksen, kannattaa valita suunnaksi Somerniemi.

Taidokas laulu, ilmeikäs tulkinta, täydellä sydämellä heittäytyminen ja elävä orkesteri ovat muodostuneet jo Somerniemen Musiikkiteatterin tavaramerkeiksi. Somerniemen kuuluisan ja suositun kesätorin kupeessa on saatu nauttia upeasta musiikkipitoisesta kesäteatterista jo vuodesta 2001.

Tänä kesänä kuullaan Hectorin hittejä. Suosittuja Ake, Make, Pera ja mä tai Lumi teki enkelin eteiseen ei tämän jälkeen enää koskaan kuuntele muistamatta lavalla nähtyjä koskettavia kohtauksia ja kohtaloita.

Käsikirjoitus on Emmi Ali-Yrkön. Hän kuljettaa kolmen sukupolven elämäntarinaa limittäin ja lomittain vuosikymmenten välillä.  Näytelmä alkaa kohtauksesta, jossa sisarukset tapaavat toisensa vanhempien kuoltua perunkirjoituksen edellä. Herttaisten lapsuusmuistojen ja kohteliaiden kliseiden jälkeen päästään elämän syvimpien tuntojen ja salaisuuksien äärelle. Kosketuskohtia löytynee jokaisen katsojan mielessä.

Somerniemen Musiikkiteatteri on harrastajateatteri, joka yltää kerta toisensa jälkeen huikeisiin tuotantoihin. Tämä on varmasti isoksi osaksi ammattiohjaajan ansiota. Perinnön on ohjannut Saija-Reetta Kotirinta, joka on vastannut myös oivaltavasta koreografiasta yhdessä Sirje Laukkanen-Garzan kanssa. Aitoon menneiden vuosikymmenten tunnelmaan johdattaa myös Piritta Kämi- Conwayn puvustus. Erityisen koskettava on Jäävalssi-kappaleen valkopukuisten naisten tanssi lakanakääröjen kanssa. Lakanoiden symboliikka jääköön salaisuudeksi, ettei juoni paljastuisi.

Viisihenkinen lavalla koko ajan oleva orkesteri, jota johtaa laulujen sovitukset tehnyt Roope Kivimaa, antaa näytelmälle syvyyttä. Laulut on harjoittanut Annika Kuntsi.

Lahjakkainkaan ammattiohjaaja ei kykenisi näin loistavaan lopputulokseen ilman taitavia ja innokkaita näyttelijöitä, jotka heittäytyvät rooleihinsa energialla, joka sykkii katsomon viimeiselle riville asti. Etenkin lasten ja nuorten heittäytymistä roolihahmojen nahkoihin on ilo katsoa.

Somerniemen Musiikkiteatteri on ehdottomasti Suomen harrastajakesäteattereiden aatelia. Perintö -näytelmä jättää synkistä teemoista huolimatta positiivisen energialatauksen. Näytelmä haastaa katsojan miettimään oman elämänsä tärkeysjärjestyksiä ja alleviivaa, että etenkin omissa muistoissamme kenenkään totuus ei ole toisen totuutta oikeampi tai arvokkaampi.

Perintö -musiikkinäytelmä Hectorin hiteillä ensi-ilta oli 28.kesäkuuta. Esityksiä 12.7. asti, lisätietoja ja liput: www.somerniemenmusiikkiteatteri.fi

https://www.facebook.com/somerniemenmusiikkiteatteri

Teksti: Päivi Arvonen

Kategoriat: ArviotUncategorized

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *